Så här förvarar du ditt knäckebröd 

 

Knäckebröd ska alltid förvaras torrt och väl tillslutet.

 

När blir knäckebröd gammalt?

Knäckebröd är en fantastisk produkt, det är nyttigt, det är gott och kan i princip förvaras hur länge som helst utan att brödets egenskaper förändras. Ett ”Bäst för datum” på knäckebröd ska mer ses som en kvalitetsmarkör från bageriet att produkten har kvar samma egenskaper såsom exempelvis smak, färg och spänst som när den producerades. Ett knäckebröd håller sig länge vid normal förvaring vilket betyder att det ska förvaras torrt. Så även långt efter att ”Bäst före datumet” så kan du njuta av ditt knäckebröd. På knäckebrödsförpackningar så brukar producenterna sätta detta ”Bäst före datum” till mellan 6 - 12 månader lite beroende på innehållet. Det finns egentligen inga ingredienser i ett traditionellt knäckebröd som skulle kunna göra att det blir otjänligt att äta. Det som kan hända är att knäckebröd som innehåller frön eller någon annan smaksättning kan tappa i smak men även det är lång tid efter att Bäst före datumet passerats.

Hos oss blir knäckebröd aldrig gammalt, bara billigare! 

De produkter som vi tar in i vår webbutik ska ha ett Bäst före-datum som ligger minst 6 månader framåt i tiden f r o m att knäckebrödet ankommer till vårt lager. En månad innan produkten passerar sitt Bäst före datum så får produkten en markering om Kort datum och priset sänks med 15-25%. När Bäst före-datumet passerats så märks produkten med Utgånget datum – Klipp och produkten sänks med ytterligare 15-25 %.

Här hittar du knäckebröd där vi sänkt priset då de börjar närma sig eller har passerat bäst före datum: Köp knäckebröd med kort datum här!

 

Varför blir knäckebröd mjukt om det får ligga framme?

Det som många råkar ut för är att knäckebrödet man har hemma blir mjukt. Att ett knäckebröd blir mjukt är egentligen helt naturligt om man inte förvarat det torrt dvs väl tillslutet. Jämför ett knäckebröds egenskaper med ett vanligt mjukt vitt bröd om de skulle ligga framme länge. Ett vanligt vitt bröd innehåller stora mängder fukt, medan ett knäckebröd är torrt. Det som då händer är att naturen vill utjämna skillnaden mellan brödets egenskap och dess omgivning vilket leder till att det torra knäckebrödet suger åt sig fukt från luften medan mjuka vita brödet avger fukt. Resultatet blir då att ett hårt bröd blir mjukt och mjukt bröd blir hårt om de får ligga framme länge och inte förvaras rätt.

Så här gör du ditt knäckebröd krispigt igen

Det som är det fina med knäckebröd är att om det blivit mjukt så är det så enkelt att göra så att knäckebrödet blir knaprigt igen. Det enda man behöver göra är värma dem i ugnen, ett par minuter, på ca 100 grader så har du knapriga och fina knäckebröd igen.

Så gör man mjukt knäckebröd krispigt

Nyhetsbrev Anmälan

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen